Strateški partner pred kapijom Skrobare

Bez autora
Feb 13 2011

Funcioneri grada Zrenjanina, u saradnji sa predstavnicima republičke i pokrajinske vlade, nalaze se pred rešenjem za pokretanje proizvodnje u Industriji prerađevina od kukuruza (IPOK), o čemu će sutra biti nastavljeni razgovori. Postignut je dogovor sa AIK bankom iz Niša koja je najveći poverilac, sa hipotekom na imovinu IPOK-a od šest miliona evra, i sa strateškim parterom, koji će, posle remonta pokrenuti proizvodnju u toku ove godine. Nadležni organi treba što hitnije da počnu sa primenom zaključaka tog odbora da bude pokrenuta proizvodnja u IPOK. Ti organi treba da iniciraju zakonom predviđene postupke da bi bilo utvrđeno "kako je jedno od najperspektivnijih zrenjaninskih preduzeća dovedeno na ivicu propasti". Pogoni u IPOKU su stali 1. maja 2010. kada je 230 radnika poslasto na prinudni godišnji odmor.

Strateški partner pred kapijom SkrobareFuncioneri grada Zrenjanina, u saradnji sa predstavnicima republičke i pokrajinske vlade, nalaze se pred rešenjem za pokretanje proizvodnje u Industriji prerađevina od kukuruza (IPOK), o čemu će sutra biti nastavljeni razgovori, izjavio je danas porparol Gradskog odbora Demokratske stranke (DS) Dragan Stanišić.

Stanišić je kazao za Tanjug da je postignut dogovor sa AIK bankom iz Niša koja je najveći poverilac, sa hipotekom na imovinu IPOK-a od šest miliona evra, i sa strateškim parterom, koji će, posle remonta pokrenuti proizvodnju u toku ove godine.

Predsednik skupštinskog Anketnog odbora Miroslav Tubić je na konferenciji za štampu u prostorijama zrenjaninskog ogranka Socijaldemokratske stranke Srbije (SDSS), međutim, apelovao na nadležne organe da što hitnije počnu sa primenom zaključaka tog odbora da bude pokrenuta proizvodnja u IPOK.

Tubić je zatražio i da ti organi iniciraju zakonom predviđene postupke da bi bilo utvrđeno "kako je jedno od najperspektivnijih zrenjaninskih preduzeća dovedeno na ivicu propasti".

Pogoni u IPOKU su stali 1. maja 2010. kada je 230 radnika poslasto na  prinudni godišnji odmor.

Sa većinskim vlasnikom Zoranom Ćopićem, iz Novog  Sada, koji je, navodno, stajao iza firme „ DSD Tabako" radnici ne konkaktiraju.

Zaposleni su na kapiju fabrike stavili lance kako bi sprečili da se imovina razvlači i više puta su se suprostavili sudskim izvršiteljima u zapleni dobara, koja su najvećim delom pod hipotekom.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik